Guadalest
Genom den fina naturen inte så långt ifrån turistorten Benidorm åker man en bergstur upp till en av Spaniens största turistattraktioner, den idylliska lilla fjällbyn Guadalest med en gammal morisk borg dramatiskt belägen högt upp och mitt i dalen. Här finns museér, små mysiga butiker, restauranger och en fantastisk utsikt. Denna bergsby ligger belägen högt ovanför Costa Blanca kusten och lockar många besökande. Med hisnande utsikt över dalen nedanför, en mysig medeltidsby att strosa omkring i och en slottsruin att besöka är detta ett perfekt utflyktsmål.

La Manga
La Manga är en smal landremsa, ca 22 km lång och några få hundra meter bred. Vid La Manga ligger en stor gund lagun, Mar Menor (lilla havet). Genomsnittsdjupet är ca 7 meter, så vattenet är så varmt här att man kan bada i stort sett hela året. Vattnet har ochså hög salt och jod halt, vilket är känt för sin hälsosamma effekt. Båda sidorna av La Manga har fina långa stränder - här är det stränder till alla. Det är en välunderhållen bebyggelse och det är ett bra utbud av restauranger, och barer.

Alicante ligger vid Medelhavskusten och överraskar besökarna med en livlig blandning av spansk kultur, arkitektur, historia och invånarnas livsstil. Med drygt 3 000 års historia, tydligt märkbar i lämningarna efter olika civilisationer, erbjuder huvudstaden på Costa Blanca skiftande landskap och stora kontraster. Stadens fina sandstränder är avkopplande för kropp och själ. Stränderna hör till de bästa i Spanien.

Bad i varma källorEn plats väl värd att besöka och njuta av är varma källorna i Archena. Här finns ett Spa och bad med vatten från varma källor i närheten. En behaglig och härlig upplevelse med pooler både inomhus och utomhus. Det finns många olika massageställen, jetströmmar och bubbelpooler. En trädgård med restaurang ligger också inom området. Man får köpa sig en fin mössa att ha på huvudet under badet, om man inte har en badmössa med sig dit.

Man tar sig dit genom att köra mot Murcia och hålla A30 mot Albacete när du närmar dig Murcia. Välj sen avfart 121 mot Archena och Fortuna (som också har varma bad) och fortsätt kör mot Balneario de Archena.

Slott i bergen

Batterilås Batería de Castillitos ser ut som sagoslott, som ligger på Tiñoso udde nära staden La Azohía i kommunen Cartagena. Befästningarna byggdes på 1933 1936, och deras funktion är att skydda den marina bas i Cartagena stad. Det ligger i 250 meter över havet. Det strategiska läget och med fantastisk utsikt på Medelhavet, och Cartagena. Monument i det historiska arvet i Spanien.

Varma källor i Fortuna (Murcia)

En plats klart värd att besöka är de varma källorna i anrika Archena. Här finns ett Spa och bad, en härlig upplevelse med pooler både inom- och utomhus. Det finns många olika bubbelpooler, massageställen, vattenfall och jetströmmar. En trevlig trädgård med restaurang ligger också i området.

Filmklipp från rosa saltsjön några kilometer från vår bostad


La Marina Resort
Vattenland 2 mil norr om Torrevieja.
http://www.lamarinaresort.com/en/