Omgivningarna

Torrevieja är en stad vid Costa Blanca kusten, söder om Alicante, som är länets huvudstad. Torrevieja livnär sig främst på turism, fiske, salt- och frukt export. Det firas mycket och ofta här i de spanska byar och städer, stora fester firas i Torrevieja t.ex. under februari (karneval), april (påsk), maj (sevilla veckan). Staden har många möjligheter till olika typer av semester, det är en badort, man kan äta gott och mycket, det finns även tre golfbanor i närheten Torrevieja.

Torrevieja ligger lite drygt 4 mil söder om Alicante i Spanien, och tack vare ortens geografiska placering så finns här ett unikt mikroklimat, vilket innebär att många funnit sitt andra hem här med fenomenalt väder året om! Temperaturen varierar från 15 – 35 grader under en stor del av året.

Staden fick sitt namn från vakttornet som bygdes XV seklet och var avsedd till att kunna se om det fanns pirater i närheten av fastlandet. Året var 1759 då kungen Carlos III, av ren ädelmodighet, bestämmer att de 600 italienska slavar, som Tunisiens kung hade fängslat, skall få sin frihet. Gamla vakttornets väktare, fiskare som bodde i närheten och de ny befriade italienska slavarna, grundar en liten by som då kallades Torre Vigía (vakttorn). År 1770 var saltinsjöarna klara för exploatering. Det var på 1960 talet som Torrevieja började förvandlingen till den turistorten som den nu är. År 1778, bygdes en kapell av stenar från det gamla fortet. År 1812 fick Torrevieja tillstånd till kunna lasta fartygen vid kajerna med allt sorts produkter samt saltet, som varit och är än idag den största export produkten. I det XIX seklet, kom ännu fler italienare, som hade blivit utkastade från sitt land för att ha oponerat sig mot Bonapartes erövring.